Skidor
Träskida Olskogen 180cm
Pris: 1,895.00 kr
Olskogens Vildmarksskida Den börjar efter knappt tio år på marknaden nu att bli ett begrepp hos jägare och skogsfolk. Dess utmärkta åkegenskper tillsammans med sin låga vikt och kundvänliga pris har gjort skidan väldigt populär.

Olskogens vildmarksskida är en skida med maximal bärighet avsedd för åkning i ospårad terräng. Skidan är uppbyggd av björklameller runt en kärna av gran, vilket gör skidan extremt lätt. Slitkant av hickory. Brättet har en stor radie vilket ger ett minskat motstånd i lössnö, den lyfts upp istället för att ploga i snön. En lätt upphöjning bak hindrar att skidan gräver ned sig när man backar med skidorna.

Den låga vikten gör att skidorna känns lätta och behagliga att åka med även vid långa turer i löst före. För att skidorna ska komma till sin fulla rätt rekommenderas att använda skidorna tillsammans med en kraftig tåbindning typ telemark och snödamask. Det blir skidåkning i ordets rätta bemärkelse istället för att bara gå på skidor.Som alla träskidor skall de grundvallas med trätjära före användning. Finns också med hel hickorysula. Vikt ca3,1 kg.

bredd 90cm